Pluk Coaching

"Als je doet wat natuurlijk bij je hoort, dan ben je vanzelf echt jezelf.”

Leiders van morgen

Kinderen raken mij. Zeker de gevoelige kinderen met een sterke wil. Gewoon….. omdat de kinderen van nu de leiders van morgen zijn. Ik gun deze jongste generatie een gezonde wereld. Daarom neem ik hun wijsheid graag serieus en leer ze hun verantwoordelijkheid geven om hun unieke dagen te plukken. Want hoe doe je dat met jouw denken, voelen en doen? 

Hulpverlener en moeder

Als puber wilde ik al met kinderen werken. Om die reden ben ik HBO-Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan studeren, waarna ik enkele jaren heb gewerkt met “moeilijk opvoedbare” kinderen. Vaak was ik toen als twintiger nieuwsgierig waar dat gedrag en de problemen toch vandaan kwamen.
Daarna ben ik zelf moeder geworden van drie zoons. Met ieder een heel ander karakter. Ondertussen flinke boven mijn hoofd gegroeide pubers. Zij leren mij veel als mens en alle drie op een andere manier over het leven.

Avontuur naar ondernemend kindercoach 

De passie om kinderen en ouders te coachen voelde ik al jaren borrelen. Kijken naar de wens van kinderen en hun kracht daarin ontdekken. Na de intensieve, gespecialiseerde beroepsopleiding bij Tori-Kindercoachopleiding maakte ik van mijn passie werkelijkheid. Ik startte mijn eigen kindercoachpraktijk in 2013. Enorm spannend, erg leerzaam en alweer dik zeven jaar een pracht avontuur.

“Na een workshop bij Bianca had ik direct een klik. Wat een energie en professionaliteit. Haar aanpak en werkwijze spraken ons aan en hebben vervolgens een coachingstraject voor onze zoon gehad.”

Ik geef een levenslustige kijk op jongens energie 

Het verschil tussen jongens- en meisjesenergie interesseert mij. Als gevoelig meisje en onzekere tiener had ik mezelf krachtiger willen voelen. Ik was veel bezig in mijn hoofd en met mijn gevoel. Ik paste mezelf aan. Ik had toen beter willen leren omgaan met mijn onzekerheid. Leren omgaan met wat er om me heen gebeurde. Grenzen leren aangeven. Stappen durven zetten. Vertrouwen hebben in mijn eigen kunnen. Geloven in mezelf. Mijn kwaliteiten ontdekken en deze durven te laten zien. 

Jongensenergie is me gaan intrigeren. Door het opgroeien met een broer, het krijgen van drie zoons en andere jongens om me heen. Ik heb mezelf verdiept in verschillen tussen jongens en meisjes. Over alle verschillen in ontwikkeling en gedrag. 

Deze ervaringen en mijn opleiding bij de Innerlijke Familie neem ik mee om me aan te sluiten op de belevingswereld van kinderen. Ouders en onderwijzers informeer ik graag over verschillen tussen jongens- en meisjes. Zodat ze nog bewuster met de verschillen om kunnen gaan.

Mijn missie

Vertalen van het gedrag, de emoties, de patronen en de behoeften van gevoelige kinderen met een sterke wil naar (professionele) opvoeders.

Samen meer begrip voor en grip op deze kinderen krijgen. Waardoor een positievere spiraal ontstaat voor kinderen en hun opvoeders!

Heel Nederland leren om jongensenergie op positieve wijze in te zetten. Samen ontdekken en ervaren hoe levenslustig het is om jongensenergie dagelijks bewust in te zetten! 
Om het minder als probleem te gaan zien, maar eerder als uitdagende mogelijkheden.

Kinderen en hun ouders wil ik deze jongensenergie laten ontdekken en positief in laten zetten. Door basiskracht en levenslust te vergroten bij meisjes en jongens die hun eigenheid verliezen.

Gewoon ……Omdat het leven veel te leuk is om jezelf aan de kant te zetten!

“Onze dochter kan met jouw gedeelde informatie en verschillende oefeningen weer beter ontspannen in hoofd en lijf. En wij weten als ouders nu veel beter om te gaan met haar pittige buien"

Inspiratie en invloed

Mijn enthousiasme, creativiteit, inlevingsvermogen en positiviteit zijn eigenschappen die goed van pas komen als coach. Ik inspireer ouders en opvoeders. Door op positieve wijze naar kinderen, zichzelf en opvoeden te kijken. Ik wil kinderen en hun ouders begeleiden om op eigen kracht stappen te zetten. Stappen richting hun gewenste doel. 

“Natuur is de basis van alles!
Daarom werk ik graag buiten in de natuur.
En gaan we op zoek naar jouw natuurlijke IK en omgeving!”

Verder over mij….

Buiten in de natuur zijn geeft mij rust. Ik houd van ontdekken en verkennen. Ik ben actief en energiek, een handwerker en een opruimer.

Ik zorg graag voor mensen, maar vind ook mijn ontspanning in de momenten dat ik alleen ben.

Ik ben een gids voor mensen om me heen om hen te inspireren en richting te geven.

Moeder zijn voelt voor mij als leerzaam en onvoorwaardelijke liefde. Het is mijn bron van creativiteit en inspiratie. 

Verder reis en schrijf ik graag en houd ik van fotograferen.

Bianca van de Burgt
Pluk! Kindercoaching

“Jongens, meisjes en hun ouders gun ik dat ze op eigen wijze mogen genieten. Met basiskracht en levenslust!”