Pluk Coaching

“Kinderen horen, zien en begrijpen in hun denken, voelen en doen”

“Een burcht is een veilige plek.
En geborgenheid heeft alles te maken met veiligheid.

Hoe kun jij een burcht zijn voor jezelf? En daardoor ook voor een ander?

Bouw samen met mij jouw burcht op. Om op jouw unieke wijze steviger en meer ontspannen verder te groeien.”

Bianca van de Burgt,
Pluk! Kindercoaching

Pittig gedrag en heftige emoties

De meeste kinderen worden geboren met levenslust. Gedurende hun ontwikkeling kunnen ze hun kind zijn verliezen. Door ervaringen in hun leven die minder prettig zijn. Of door hoge verwachtingen en veel prikkels in hun leefwereld. Ze genieten minder van zichzelf of de dingen om hen heen. Ontspannen en opladen gaat moeilijk. Met een vol hoofd rennen ze zichzelf voorbij. Hierdoor kunnen kinderen met pittig gedrag en heftige emoties reageren. Plotseling “over de rooie” of tranen met tuiten. Overstuur en emotioneel.

Spanning en machteloosheid: een flinke uitdaging!

Als ouders willen we dat onze kinderen lekker in hun vel zitten. We wensen dat ze opgroeien tot gelukkige volwassenen. Zorgen over je kind kunnen je diep raken. Als ouder kan het machteloos voelen wanneer je aan je kind merkt dat het bol staat van de spanning. Je kind raakt snel van slag en reageert dwars en vol emotie. Je weet niet precies wat er in je kind omgaat.

Dit gedrag kan een flinke uitdaging zijn. Ouders maar ook kinderen wensen hier dan weer meer ontspanning in. Zodat de emmer minder vaak en minder hefitg over loopt. Maar wat heeft jouw kind hierbij nodig? En welke handvatten kunnen jullie gebruiken voor dit gevoelige karakter met de sterke wil? 

Pluk helpt jullie weer op weg!

“Sinds een aantal weken huppelt hier een zingend jongetje door het huis.
Onze zoon vond dingen moeilijk… Mensen, dingen, situaties, de wereld… Samen met Bianca heeft hij onderzocht hoe hij hier mee om kan gaan.
Hoe hij het voor hemzelf makkelijker kan maken.
Op haar eigen energieke en bijzondere wijze neemt Bianca je kind mee op avontuur naar zichzelf, top!!”

“Het was een fijne en nuttige tijd die onze zoon bij Pluk! Kindercoaching heeft gehad. Niet alleen nuttig en leerzaam voor hem, maar zéér zeker ook voor ons als ouders. Puzzelstukjes die op zijn plaats vielen om beter om te leren gaan met zijn emoties en gedrag. We kunnen er nu samen beter mee omgaan en het beter plaatsen. Er is meer rust”

“Samen stappen zetten in een opwaartse spiraal”

Soms loopt het even niet zo lekker. Het gedrag en de emoties van jullie kind zorgen voor teleurstelling en frustratie. Het maakt machteloos. Je hebt al van alles geprobeerd.

Jullie kind en jullie als ouders kunnen  een frisse blik en  handvatten rondom deze thema’s gebruiken. Ik gun kinderen en hun ouders deze bewuste kijk op hun gedrag. Om samen te onderzoeken wat je wens is. Ervaren hoe jullie samen op een helpende manier stappen kunnen zetten. Met passende handvatten over het karakter en gedrag van jullie kind. 

Minder strijd en meer energie, plezier en ontspanning

Stappen om in jullie dagelijkse leven minder strijd en meer energie te hebben. Patronen veranderen naar meer duidelijkheid, vertrouwen, ontspanning en plezier. Stappen om het voor kinderen en ouders als opwaartse spiraal te voelen. 

Gedurende het traject begeleid ik kinderen en ouders. Hoe je allemaal positieve invloed hebt op het gedrag en de emoties. Meer begrip voor en daardoor grip op het gedrag van jullie kind.

Kindercoaching en/of het begeleiden van ouders

Ontdek op welke manier we positieve veranderingen kunnen maken. Leren om in mogelijkheden te denken in plaats van beperkingen. Leren vertrouwen op je eigen gevoel en kunnen. Soms ben je zo gewend om te kijken wat niet goed gaat. Je ziet dan niet meer wat juist wel goed gaat. Positief denken bepaalt hoe je je voelt en gedraagt.

Ontdek hoe je baas kan zijn van jouw denken, voelen en doen. Leer omgaan met jouw binnen- en buitenwereld.  Kinderen kunnen hierdoor weer groeien en bloeien. Zich krachtiger en gelukkiger voelen. Hun gevoel leren vertrouwen in plaats van een vol hoofd. Als je lekker in je vel zit, kun je verder ontwikkelen.

In mijn praktijk aan huis maar vooral buiten in de natuur coach ik kinderen en jongeren. 

“Voor onze dochter heeft het opnieuw opbouwen van zelfvertrouwen en acceptatie van wie je bent bij Pluk een wereld van verschil gemaakt.
Bianca geeft kinderen zelfvertrouwen. Ze leert ze wie je bent. Ze leert kinderen een goede stevige basis neer te zetten.”

“”Onze dochter had eerst niet echt een duidelijke grens. Nu wel! Pluk heeft veel voor haar en ons als ouders betekend. 
Wij zijn enthousiast over Pluk en ik vertel aan iedereen dat je met een meisje ook ECHT bij Pluk terecht kunt.
Alle kinderen verdienen haar aandacht, luisterend oor en kijk op de grote wereld.””