Pluk Coaching

"Pluk je dag - Ik gun kinderen dat ze kind mogen zijn!"

Waar staat Pluk! voor:

Als erkend specialist heb ik mij de afgelopen 9 jaar gespecialiseerd in het begeleiden van gevoelige kinderen met een sterke wil en hun opvoeders.

Door bij deze jongens en meisjes van 7 tot en met 14 jaar hun basiskracht en levenslust weer  te vergroten. Ze kunnen hun eigenheid verliezen door alle prikkels in en om hen heen. Dit kan leiden tot boosheid, onzekerheid en verdriet.

Samen met kinderen en/of hun ouders ga ik in een traject op maat onderzoeken en ontdekken wat bij hen past om weer stappen opwaarts richting ontspanning en verbinding te zetten.

Met een duidelijke vertaalslag wat er achter het gedrag en de emoties zit. Wat passende handvatten en behoeften zijn. Voor meer begrip voor en grip op het karakter van gevoelige kinderen met een sterke wil.

Druk, veel “moeten” en volle hoofden

Vandaag de dag hebben kinderen drukke levens. Dagen zijn gevuld met veel dingen die “moeten”. Er gebeurt veel in hun leven tijdens deze ontwikkelingsfase. In een snel tempo. In hun buitenwereld, zoals op school en thuis. Ook in hun vriendengroep, binnen de sportclub en op internet. In hun binnenwereld gebeurt ook veel. Hun hoofd kan vollopen met verschillende gedachten. Hun lijf kan vol lopen met verschillende emoties. Latten worden soms hoog gelegd, voor en door hen.

Overprikkeling, boosheid en verdriet

Hierdoor kunnen gevoelige kinderen overprikkeld raken. Als je dan als kind ook nog een sterke wilskracht hebt kunnen je emoties met regelmaat nog hoger oplopen. Hun “vulkaan” kan dan plots barsten met een boze, driftige bui of veel verdriet. Omdat hun eigen plannetje vol verwachtingen niet door gaat of omdat hun gevoelige hart geraakt is door gebeurtenissen of mensen om ze heen. Dat kost veel energie en spanning in een kind, maar ook in het gezin.

Balans in denken, voelen en doen

Ik gun kinderen dat ze hun levenslust blijven behouden. Dat ze een balans leren vinden tussen denken, voelen en doen. Om zich op hun unieke wijze staande te houden in hun dagelijkse leven. In evenwicht met hun eigen manier van ontspanning en plezier.

Samen een uniek traject op maat

Op een avontuurlijke en creatieve manier ga ik met kinderen en/of hun ouders in een traject op maat op onderzoek naar hun eigenheid, basiskracht en levenslust. Ouders geef ik in deze periode begeleiding in het geven van handvatten van het karakter en de gedragspatronen van hun kind. Samen gaan we proactief stappen zetten in een positieve spiraal naar meer zekerheid, ontspanning en harmonie. Een waardevolle verandering van soms met elkaar stoeien en broeien naar weer samen verder groeien en bloeien.

Pluk jouw dag op jouw manier. Met jouw helpende gedachten en gevoel.

Heb je interesse of vragen?
Wil je weten wat ik  voor jullie kan betekenen?
Ik kijk en denk graag met jullie kind en/of jullie als ouders mee.
Neem gerust contact met mij op.

Bianca van de Burgt
Pluk! Kindercoaching
Coach voor gevoelige kinderen met een sterke wil van 7 tot en met 14 jaar en hun opvoeders

info@plukkindercoaching.nl
06-27210362

Privacybeleid & Algemene voorwaarden

Niet tevreden over een traject op maat bij Pluk! Coaching?
Hier op de site van de NFG kun je kijken hoe en waar je terecht kan met jouw klacht (WKKGZ – Wet kwaliteit, klachten en geschillenzorg).

Losse afspraken en trajecten worden niet vergoed door de zorgverzekering.

 

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

Pluk! Kindercoaching staat als zorgprofessional geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

Betrouwbaarheid en professionaliteit staan voorop door minimaal HBO-niveau geschoold te zijn, bij- en nascholing te volgen en deel te nemen aan inter- en/of supervisie.

Specialist Hooggevoelig & Sterke Wil

Als coach ben ik erkend specialist voor gevoelige kinderen met een sterke wil en hun opvoeders. 

Na een intensieve opleiding bij Janneke van Olphen zit ik in haar landelijke community en mag ik daarnaast als licentiehouder haar inzichten en handvatten via de cursus verder delen met andere opvoeders.

Voor meer herkenning en erkenning bij het gevoelige kind met een sterke wil. Om samen weer beweging te krijgen in situaties waar kinderen en/of hun opvoeders vastlopen.

Coach Kind in Evenwicht/ Kinderbrein en Bewegen

Als Kind in Evenwicht-coach kijk ik bewust naar de taal van het kinderlichaam. Omdat niet begrepen of niet gewenst gedrag kunnen ontstaan wanneer kinderlijf en kinderbrein elkaar niet begrijpen.  Om denken, voelen en doen beter in balans te brengen. Om kinderen vanuit veiligheid en ontspanning met oefeningen weer rustiger en bewuster te laten ontwikkelen.

Om samen bewuster naar het bewegen van het kind te kijken en te luisteren naar de lichaamstaal. Om emoties en spanningen beter uit het lijf te laten vloeien.  Om er weer beweging in te brengen!

Kind in evenwicht is een snelle en speelse manier om te ontdekken waarom het kind fysiek en emotioneel vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken.